Moni saattaa miettiä, mitä hyötyä yrityslahjojen teettämisestä, hankkimisesta ja jakamisesta oikein on. Todellisuudessa yrityslahjojen jakaminen on kannattavaa, palkitsevaa ja merkittävä markkinointikeino minkä tahansa toimialan yrittäjälle. Kun jaksaa jakaa yrityslahjoja sekä työntekijöille että asiakkailleen, jää yrityksestä selkeä positiivinen muistijälki vastaanottajalleen. Yrityslahjat sitouttavat myös työntekijöitä, tiesithän sen?

Miksi yrityslahjoihin kannattaa sijoittaa?

Yrityslahjoihin käytetty investointi maksaa itsensä takaisin hyvinkin nopealla aikasyklillä, eikä kappalemäärästä laskettavalle yksittäishinnalle jää arvoa paljoakaan. Tunne- ja markkina-arvo ovat rahassa mittaamattomat, sillä varsinkin käytännölliset yrityslahjat pysyvät saajansa käytössä monesti pitkään. Katso upeita liikelahjoja verkossa.

Yrityslahjojen antaminen on sekä antajalle että saajalleen merkityksellistä. Kun lahjansaaja käyttää saamaansa lahjaa, tulee hän monesti miettineeksi, millainen yritys hänelle on lahjan antanut. Yrityksen nimi ja brändi jäävät myös helposti mieleen, ja tilaisuuden tullen ensimmäisenä otetaankin yhteyttä tuttuun ja tunnettuun yritykseen.

Pitääkö yrityslahjoista maksaa veroa?

Yrityslahjat ovat tärkeä osa liiketoimintaa, mutta kannattaa muistaa myös niitä hankkiessaan, kuinka suuren lahjan saa toiselle antaa. Suomen veroviranomaisen mukaan koko henkilökunnalle annettava tavanomainen ja kohtuullinen lahja on saajalleen verovapaa.

Jos lahjan arvonlisäverollinen hinta ylittää 100 euroa, lahjan ei katsota olevan enää kohtuullinen. Alle sadan euron lahjat yrityksellä on oikeus vähentää tuloverotuksessaan. Tämä rajasumma monesti pelästyttää yritykset lahjoja hankkiessaan, mutta kannattaa muistaa, että yrityslahja ei ole pelkkä kustannus, vaan sijoitus tulevaisuuteen ja näkyvyyteen.