Internetin synty ja sen kehittyminen ovat mullistaneet yritysmaailman. Tänä päivänä läntisen maailman ihmisillä on miltei jokaisella suora yhteys internetiin, mikä antaa valtavat mahdollisuudet yrityksille tarjota tuotteitaan ja palveluitaan suoraan miljoonille asiakkaille. Ja kuten perinteisessäkin yritysmaailmassa, osa toimijoista on toisia menestyksekkäämpiä ja ovat löytäneet itselleen kasvavan asiakaskunnan.

eBay

Eräs tunnetuimmista verkossa toimivista yrityksistä on eBay. Kyseessä on huutokauppasivusto, jonka kautta kaikilla meillä on mahdollisuus myydä ja ostaa tuotteita ympäri maailmaa. Sivustolla on paljon yksityisiä käyttäjiä, mutta myös yritykset ovat löytäneet kanavan myydäkseen tuotteitaan. Yksi suurimmista menestyksen luojista yritykselle onkin ollut se, että sivuston kautta on ollut mahdollista ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin perinteisestä kaupasta.

PayPal

eBayn myötä syntyi myös PayPal, joka on nyt eriytymässä omaksi yrityksekseen. PayPal mahdollistaa turvallisen maksamisen netissä, ja sen kautta voi myös lähettää laskuja sekä vastaanottaa rahaa. PayPalin menestys johtunee pitkälti siitä, että tämän tyyppiselle yritykselle oli suuri tarve, ja sen tuottamat palvelut helpottavat kaupankäyntiä internetissä ja antavat mahdollisuuden suojata omat pankkitietosi.

Facebook

Tietenkin kun online-yrityksistä ja menestyksestä puhutaan, on myös mainittava sosiaalisen median suurmenestyjä Facebook. Ajatus on sinänsä hyvin yksinkertainen: Sivusto on kuin suuri ”ystäväni-kirja”, jota monet meistä ala-asteella kierrättivät, nyt vain isommalla skaalalla. Facebookia käytetään yhteydenpitoon, mutta myös uuteen verkostoitumiseen. Yritykselle itselleen hyöty ovat sen käyttäjät, jotka ovat kuin suuri tietokanta, jonka mieltymyksiä ja tarpeita käyttäjät itse täydentävät. Tämä puolestaan mahdollistaa markkinoinnin suoraan oikealle kohderyhmälle ja auttaa Facebookia luomaan uusia yrityskontakteja.